Test av LG G7 Thinq: Snabb med riktigt bra kamera och HiFi-ljud

1
lg-g7-test
9
Ljusstark skärm
Riktigt bra ljud
Kamera med vidvinkel
Video i HDR10
Hållbarhet
3.5 mm ingång
Quick Charge 4.0
SaveSavedRemoved 0

LG G7 ThinQ kommer med några mycket tilltalande funktioner som inkluderar Super Bright Display, en dedikerad Google Assistent-knapp, DTS: X surround ljud, Quick Charge 4.0, HDR10 video och mycket annat. Den har också kraftfulla specifikationer och starka funktioner som gör den till en riktigt bra smartphone. LG G7 ThinQ känns välkonstruerad och genomtänkt. Och den kan definitivt jämföras med Samsung Galaxy S9 och andra toppmodeller utan att behöva skämmas. Billigast nu hos Dustin för 6 999 kr.

Design

Den ser och känns som en LG V30 som var förmodligen en av de bästa smartphonerna i 2017 och det är kul att se LG som överför denna design till G-serien.

G7 ThinQ använder en ganska standard smartphone formel. Front- och bakstyckena är gjorda av glas för att antenn ska få bättre signal och metallskenor som löper längs mobilen.  Baksidan är någon böjd och hörnen är avrundade, vilket ger telefonen en snygg design och som gör att den är bekväm att hålla i handen. Glaset på baksidan är dock mycket benägen för fingeravtryck, vilket bör förväntas.

Byggkvaliteten på LG G7 ThinQ är fantastisk. Telefonen är solid, robust och dess mindre storlek gör det lättare att använda i ena handen än sin större bror, LG V30. De typiska portarna finns på botten, inklusive en enda högtalare, USB Type-C-port och den mycket uppskattade 3,5 mm hörlursuttaget.

lg-g7-test

En av de största konstruktionsförändringarna är omlokalisering av strömknappen. I stället för att integreras i den bakåtvända fingeravtryckssensorn befinner den sig nu i en mer traditionell plats på höger sida. Att kunna väcka enheten utan att lyfta den från ett skrivbord är dock en välkommen bekvämlighet. Bortsett från omflyttningen av strömknappen förblir fingeravtryckssensorn på baksidan oförändrad. Den är pålitlig och snabb.

En av de största förändringarna är omlokalisering av strömknappen och en knapp för snabbåtkomst till Google Assistent.

En annan stor förändring är en knapp för snabbåtkomst till Google Assistent. Den här knappen sitter strax under volymknapparna på vänster sida. Det ligger i samma position som Samsungs Bixby-knapp på Galaxy-enheter. Om du trycker på knappen startar Google Assistent även om telefonen sover. Knappen kan också hållas nere som en walkie-talkie under hela röstdiktationen och släppas när du är redo att prata. Du kan inte byta knappen till någon annan funktion, åtminstone inte nu. Man skulle kanske vilja byta den till kamera knappen men just så går det att endast använda volym down (2 klick) och strömknappen (2 klick också men måste ställas in i inställningar) för kameran.

Skärm

LG G7 ThinQ är utrustad med en lång och smal 19,5:9 skärm (Corning Gorilla Glass 5), 3,120 x 1,440 px upplösning med 564 pixlar per tum. Flärpen rymmer hörsnäckan, framåtvänd kamera, närhetssensor och omgivande ljusgivare men gör inget särskilt på annat sätt.

Om du inte är en fan av flärp så tillåter LGs programvara att områdena runt den blir svarta och effektivt kamouflerar den.

lg-g7-thinq-notch

LG kallar flärpområdet för ”New Second Screen” – men det är ett förvirrande val eftersom det inte lägger till någon extra funktionalitet som sekundära skärmar på tidigare LG-telefoner. Om du inte är ett fan av flärpen, tillåter LGs programvara att områdena runt den blir svarta och effektivt kamuflerar den. Områdena runt flärpen kan också anpassas med olika färger och gradienter.

Lyckligtvis påverkar inte flärpen innehåll som video eller spel. I stället för att överlappa innehållet som den gör på iPhone X blir den på G7 ThinQ automatiskt en svart inramning och innehållet sträcker sig inte bortom det här området.

Trots höjden är LG G7 ThinQs skärmen fenomenal. Skärmen är en 6,1 tums IPS LCD med en skarp 3,120 x 1,440 upplösning. Det är ingen OLED, men skärmen är livfull, färgstark och ett nöje att använda för spel, foto och film. Färgerna på skärmen kan anpassas till dina önskemål genom bildskärmsinställningarna med RGB- och färgtemperaturreglage, samt olika visningslägen som till exempel nattläge samt läsplatta-läge. Men standardinställningarna är mycket tillfredsställande också.

LG kallar denna skärm en ”Super Bright Display”. Den går att gå upp till 1000 nits i ljusstyrka eftersom LG lade till en vit subpixel till standard RGB-subpixelarrangemang för att öka ljusstyrkan. Det här kan aktiveras genom att trycka på ljusstyrka-växlingsknappen bredvid glidreglaget så att skärmen går utöver maximala ljusstyrka. Ljusstyrkan är speciellt användbar i direkt solljus där skärmar kan vara svåra att läsa. Vid 1000 nits är G7 ThinQs skärm väldigt lätt att se.

Prestanda

LG G7 ThinQ levereras med de mest kraftfulla specifikationer som för närvarande finns tillgängliga för ett flaggskepp från 2018. Den har senaste Snapdragon 845-processor med 4 GB RAM och 64 GB inbyggd lagring.

LG G7 ThinQ levereras med de mest kraftfulla specifikationer som för närvarande finns tillgängliga

Enheten fungerar snabbt och flyter på med animeringar, utmärk svarstid och snabb prestanda runt när man startar applikationer eller spelar spel. Hoppning genom flera applikationer ställde inga problem och den kan köra vilket spel som helst i Play Store med utmärkt grafik och jämn spelupplevelse.

Batteri

Batterilivslängden är bra men inte så imponerande som resten av telefonens specifikationer. 3 000 mAh-batteriet är inte litet, men många konkurrerande flaggskepp i sin klass har större celler. Även förra årets G6 hade ett större batteri. Oavsett det så kan G7 ThinQ fungera en hel dag. Om du är en stor mobilspelare eller om du sparar mycket innehåll på din enhet, räkna med att ladda G7 ThinQ åtminstone en gång dagligen eller köpa en bra powerbank. Lyckligtvis kan laddning ske snabbt via Qualcomms Quick Charge 4.0 eller via trådlös laddning, eftersom LG G7 stöder båda trådlösa laddningsstandarderna.

Ljud

Med LG G7 ThinQ har LG lagt stort fokus på ljud. LGs Quad DAC är tillbaka igen vilket ger bättre ljud, mindre distorsion och bättre dynamiskt intervall och det är en funktion som ägare av högimpedans hörlurar kommer att uppskatta.

Förutom Quad DAC har LG implementerat DTS: X 3D surround-ljud eller virtuellt surroundljud. Detta är utformat för att ge dig en surroundljudupplevelse via stereohögtalare eller hörlurar. För tillfället är det mer en framtida korrekturfunktion, eftersom innehållet som du tittar på eller lyssnar på behöver stödja DTS: X som inte är tillgängligt just än. Det kan fortfarande ge dig en surroundljudupplevelse med icke-DTS: X-filer genom att ändra ljudbilden.

LG G7 har den mycket uppskattade 3,5 mm hörlursuttaget

LG: s mest signifikanta ljudförbättring är G7 ThinQs enda bottenhögtalare. Enstaka högtalare är vanligtvis inte värda att prata om, men den här använder utrymmet inuti telefonen som en resonanskammare. Du kan bokstavligen känna vibrationer från ljudet som rör dig genom telefonen när du lyssnar på musik eller tittar på en video och ställer in telefonen i eller på en ihålig behållare eller någon vanlig hård yta förstärker ljudet. Den jämförs inte med stereohögtalare, men det är ett snyggt trick. LG G7 har en 3.5 mm ingång så du behöver inte någon adapter eller något.

Telefonen har också en microSD-plats för extra lagringsutrymme och IP68-damm- och vattenskydd.

Kamera

lg-g7-kameraLG har äntligen uppgraderat sin framåtvända kameran. LG G7 ThinQ har nu en 8MP framåtvänd kamera, vilket är bra nyheter för selfie-älskare. Den extra upplösningen gör en stor skillnad i detalj, skärpa och ger mer utrymme för att beskära bilder. Egenskaper från G7 ThinQ ser bra ut, med bra färgreproduktion och naturliga hudtoner.

LG lade också till porträttläge i G7 ThinQ – första för LG-telefoner. Det är ett bra tillägg om du vill ha den artificiella bakgrundssläcken för ett mer professionellt utseende, men det är inte perfekt. Det fanns tider där det blöde i förgrunden, suddar ut delar av håret, glasögon eller öron. I de flesta fall var oskärpa övertygande. Porträttlägets resultat på den bakre kameran kändes mer konsekvent, eftersom det gjorde ett bättre jobb att skilja komplexa ämnen från bakgrunden. Detta beror troligen på att två kameror används för att uppnå effekten istället för att förlita sig på programvaran med frontkamera.

På baksidan använder LG G7 ThinQ LGs standard och vidvinkelobjektiv

På baksidan använder LG G7 ThinQ LGs standard och vidvinkelobjektiv. Båda sensorerna är 16 megapixlar, vilket betyder att det inte längre finns någon förlust i upplösningen när man byter sensorer. Huvudsensorn är fortfarande den överlägsna linsen när det gäller kvalitet. Den har en ljusare f / 1,6 bländare jämfört med f / 1.9 i vidvinkel och har också OIS. Den största fördelen för den breda vinkeln passar naturligtvis mer in i ramen – det är bra för landskap eller gruppbilder. Vidvinkeln har reducerats till en 122-graders synfält från föregående generationer, men detta har eliminerat rörförvrängning på kanterna av foton. Det är fortfarande kul att använda och minskningen i synfältet är inte så märkbar.

Vidvinkel LG G7

Vidvinkel

Vanlig

Vanlig

Vidvinkel

Vidvinkel

Vanlig

Vanlig

Vanlig

Vanlig

Vidvinkel

Vidvinkel

LG G7 ThinQ är packad till fullt med kamerafunktioner. DSLR-liknande manöverdon för både foto och video förblir intakt, med Cine-log som den enda anmärkningsvärda funktionen saknas. Detta ser ut att vara reserverat för V-serien för tillfället, men LG har fört över AI-Cam funktionen som först introducerades på V30S ThinQ.

Vidvinkelobjektiv är absolut den bästa kombo för dig som älskar att fotografera

AI-Cam kan analysera scenen och motiven inom scenen och automatiskt använda filter som resulterar i (förhoppningsvis) en bättre bild. Kameran känner igen vad den ser ganska snabbt mest av tiden. Det är en snygg funktion om du vill att kameran ska göra det mesta av arbetet för att behandla dina bilder.

Standard

Standard

HDR + AI Cam

HDR

HDR

HDR + AI Cam

Standard

Standard

HDR + AI Cam

HDR

HDR

HDR + AI Cam

Bilder från huvudkameran är mycket bra med trevliga färger som inte är alltför mättade och skarpa detaljer. Dynamiskt intervall ligger långt över genomsnittet, vilket ger en bra detaljrikedom i skuggorna och höjdpunkterna. I situationer med svag belysning behåller kameran mycket detalj och färg, vilket håller buller åtminstone på huvudsensorn. Resultat från den vidvinkliga linsen tenderar att bli mer sköljda med alltför stort buller. Dess smalare bländare och brist på OIS innebär att den måste förlita sig på högre ISO-standarder för att skapa en ljusare bild.

LG G7 har oändligt många fotofunktioner som du kan leka med hela dagen

Om scenen är för mörk kommer kamerans ”Super Bright Mode” att sparka in för att översvämma i mer ljus. Detta använder pixelbitar som Huaweis P20 Pro, som kombinerar fyra pixlar i en. Bilder som tagits med det här läget är lägre upplösning och resultaten såg leriga ut i jämförelse med ett normalt lågt ljusfoto men annars funkar bra.

Video

Den kan filma i 4k med 30 fps och har en smart stabilisator. Vad du förmodligen inte visste är att LG G7 ThinQ kan spela in HDR10-videor. Vad är HDR10, frågar du? Det är kort för 10-bitars High Dynamics Range – ett videoformat som kan reproducera ett bredare utbud av färger, med en större skillnad mellan de ljusaste vita och de mörkaste svarta som kan visas. Den är utformad med mer realistisk video reproduktion i åtanke. HDR10-video är också tillgänglig via tjänster som Netflix och kan tittas på en HDR10-kompatibla enheter, till exempel en kompatibel TV eller smartphone.

Video som LG G7 filmar är bara Wow

Men låt oss gå tillbaka till LG G7 ThinQ: hur tar du HDR10-videoklipp med den? Tja, alternativet är inte direkt uppenbart, men kan hittas i inställningsmenyn när manuell videoläge är aktiverat. HDR10-videoomkopplaren är avstängd som standard, troligtvis eftersom inspelningen kan orsaka kompatibilitetsproblem – när det är tillgängligt för vissa appar som inte stöder det, eller när det spelas upp på en inkompatibel enhet. Video kan skjutas upp till 4K upplösning, så länge du inte har något emot det faktum att det tar nästan 400 MB per minut.

Det var bara Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact med samma funktion som kunde filma video i samma kvalitet. LG G7 har också en möjlighet att filma i Slow Motion som funkar riktigt bra och vi gillade den mer än Samsungs.

Programvara

Programvaruupplevelsen på G7 ThinQ kommer att vara bekant för alla som har använt en LG-smartphone de senaste åren. LGs programvara har gjort betydande framsteg, med mindre bloatware, ett renare gränssnitt och bättre appdesign. Den är ganska lätt i ögonen, med ett dämpat färgschema i hela UI-elementen, flytande animationer och lättlästa teckensnitt.

Det finns en mängd alternativ att anpassa gränssnittet hur du vill ha det. Som standard har startskärmen inte en applåda, men en traditionell applåda kan läggas till. LGs temmotor möjliggör ytterligare anpassning med ytterligare bakgrundsbilder, ikonpaket, UI-teman och alltid-på-display-klockor.

LGs programvara är baserad på Android 8.0 Oreo

Du har också den flytande baren som tidigare introducerats i LG V30 för att ersätta den gamla hårdvarubaserade sekundärskärmen. Detta ger snabb åtkomst till valda program, musikkontroller, kontakter och andra snabba åtgärder, som t.ex. Många av LG: s andra programfunktioner, som Smart Bulletin, KnockON och spelverktyg, är precis som de var i andra LG-telefoner, medan några av dem har fått en liten ansiktslyftning. Smarta inställningar har bytt namn till Context Awareness, men dess funktioner för att automatisera uppgifter när vissa villkor är uppfyllda förblir desamma.

LGs programvara är baserad på Android 8.0 Oreo istället för den senaste 8.1. Med tanke på att 8.1 uppdateringen är relativt liten är det inte så viktigt men det här är ett helt nytt flaggskepp, så det skulle ha varit trevligt att få den senaste versionen av Android möjlig ut ur lådan. LG har inte bäst rekord när det gäller uppdateringar.

Omdöme

Den är väldigt konkurrenskraftigt och kan jämföras med Samsungs Galaxy S9 och Apples iPhone X. LG G7 ThinQ är en fantastisk smartphone. Det har inget särskilt banbrytande, men det finns mycket att gilla i den här telefonen. Den har en underbar super ljus skärm, en bra design, en utmärkt kamera med AI  och vidvinkel och en dedikerad Google Assistent-knapp. Ljudupplevelsen har blivit ännu bättre med HiFi, DTS: X och den nya boomboxhögtalaren.

Batterilivslängden kunde ha varit bättre och vissa kanske inte gillar att ha en flärp, men den har ju en Quick Charge 4.0 som kan ladda mobilen mycket snabbt. Dock måste man veta att laddaren som följer med stödjer bara Qucik Charge 3.0 så man skulle egentilegn behöva köpa en ny laddare för att nå full effekt. Det gäller också hörlurar som följer med telefonen. De är bra men om du vuill ha det bästa ljudet så behöver du mer avancerade hörlurar. Oavsett om LG G7 ThinQ kommer att kunna överträffa sina största rivaler återstår att se men den kan gå tå-till-tå med de bästa smarttelefonerna som är tillgängliga. LG förtjänar mer uppmärksamhet från konsumenterna och om du inte har testat en LG-enhet tidigare, skulle LG G7 ThinQ vara bra att börja med.

9 Total Score
Snabb, Riktigt bra kamera och HiFi-ljud

LG G7 Thinq – bekvämt flaggskepp med smart videokamera

Skärm
9.5
Prestanda
9.5
Kamera
9
Ljud
9.5
Batteri
8
Design
9
PROS
  • Ljusstark skärm
  • Riktigt bra ljud
  • Kamera med vidvinkel
  • Video i HDR10
  • Hållbarhet
  • 3.5 mm ingång
  • Quick Charge 4.0
CONS
  • Batteri 3000mAh
  • 1 högtalare
Add your review  |  Read reviews and comments

Tags:

Vad tycker du om produkten?

Leave a reply

Your total score

Telefonbutiken
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart